ASSA ABLOY group

A Yale az ASSA ABLOY csoport része, mely 1994-ben alakult a svéd ASSA és a finn ABLOY cégek egyesülésével. Azóta az ASSA ABLOY egy regionális cégből nemzetközi csoporttá nőtte ki magát, mintegy 46 000 munkatársat foglalkoztatva és 7,3 milliárd eurós éves forgalmat bonyolítva. A Yale a csoporton belül a világ vezető lakóingatlan szektoron belüli fogyasztói márkájaként pozicionálta magát.

AZ ASSA ABLOY a világ fejlett és fejlődő piacain van jelen, piacvezető pozíciókkal Európában, Észak-Amerikában, illetve az ázsiai és csendes-óceáni térségben.


A gyorsan növekvő biztonsági szegmensen belül a Csoportnak nincs vetélytársa a jogosultságkezelés, az azonosítási technológiák, az automata beléptetőrendszerek és a hotelbiztonság területén.

Az ASSA ABLOY Csoport három regionális és két globális divízióra oszlik:

A Global Technologies divízió világszerte vezető szereppel bír az elektronikus biztonsági megoldások beszállítójaként. A Global Technologies egyes iparágvezető márkáihoz a HID és az ASSA ABLOY Hospitality (korábban VingCard Elsafe) tartoznak.

Az amerikai divízió gyártja és értékesíti a mechanikus és elektromechanikus zárakat, zárhengereket, biztonsági ajtókat és ajtókereteket. A divízió iparágvezető márkáihoz tartozik a Corbin Russwin, a Curries, a Medeco, a Sargent és a Yale.

Az EMEA divízió gyártja és értékesíti a mechanikus, elektromechanikus valamint elektronikus zárakat, zárhengereket, biztonsági ajtókat és illesztéseket. Kínálatunk a Csoporthoz tartozó márkák helyismeretének köszönhetően megfelel a helyi piac szabványainak és biztonsági követelményeinek. Az EMEA régióban ezen márkákhoz tartozik többek között az ABLOY, a Yale, a Prometal, a Lockwood Doors, a TESA, az IKON és az ASSA.

Az ázsiai és csendes-óceáni divízió gyártja és értékesíti a mechanikus és elektromechanikus zárakat, digitális ajtózárakat, magas biztonsági szintű ajtókat, továbbá a vas- és fémárukat. A divízió iparágvezető márkáihoz tartozik többek között a Guli, a Pan Pan, a King, a Lockwood és a Yale.  

A Beléptető/Bejárati Rendszerek divízió globális piacvezető szereppel bír az automata beléptető termékek, komponensek valamint szolgáltatások terén. A divízió iparágvezető márkáihoz tartozik a Besam, a Crawford, a Megadoor és az Albany.

További információért az ASSA ABLOY Csoportról látogass el a www.assabloy.com weboldalra.